Schilderkunst in een zorgcentrum, de kunst van het loslaten

In “Lang Leve Kunst: ouderen in de hoofdrol”, een publicatie van het Lang Leve Kunst Fonds staat een artikel over het kunstatelier; “Schilderkunst in een zorgcentrum, de kunst van het loslaten” dat we je niet willen onthouden:

In het Rotterdamse zorgcentrum De Leeuwenhoek zit een kunstatelier. Daar probeert Roel Braams mensen die soms nooit een schilderkwast hebben vastgehouden, kunstzinnig te prikkelen.

Al wandelend door Rotterdam nam Greta met haar dochter nieuwsgierig een kijkje in het woon-zorgcentrum Humanitas De Leeuwenhoek. Haar mond viel open: werkelijk overal hingen schilderijen. In het café, de gangen, de liften, langs de trappen. Toen ze een verdieping hoger het atelier binnenliep, kwam een man op haar af: Roel Braams.

Lees verder in het PDF-document 

Auteurs: Koos Neuvel en Caroline de Pater
www.langlevekunst.nl

Schuiven naar boven