Expositie Eric-Jan Evers

Aan de West kruiskade 54, in het woonzorgcentrum Humanitas De Leeuwenhoek in Rotterdam, schildert Eric-Jan Evers al tien jaar in het kunstatelier. Meer dan twintig jaar worden de kunstwerken van het atelier binnen de Leeuwenhoek geëxposeerd.

Sinds een aantal jaren is er ook kunst te bewonderen vanaf de straatkant (raamkunst). Bij deze expositie van Eric-Jan worden er tien portretten tentoongesteld, waarvan er vijf zelfportretten zijn en vijf portretten van zijn vriend, waarbij het thema: ‘Ouder worden en vergankelijkheid’ het hoofdthema is.

Na een zoektocht heeft Eric-Jan Evers gekozen voor de menselijke emotie. Hierbij stelt hij het portret centraal.

De eerste portretten die hij schilderde waren de mensen om hem heen, die hij vastlegde op een bijna magisch realistische manier. Na twee jaar liet hij deze werkwijze van schilderen los en ging hij meer vanuit zijn intuïtie werken; wat ressorteerde in een bijzondere portretten-serie.

De kunstenaar hanteert gemengde techniek. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van kranten papier, acrylverf, aquarel en inkt. Zijn werk is expressief, vol van menselijke emotie. Dit wordt nog eens versterkt door zijn eigen geschreven teksten, die in de portretten zijn verwerkt.

Door deze manier van werken ontstaat er meer diepgang en kracht in zijn portretten, waardoor de toeschouwer wordt geconfronteerd met de veelzijdigheid aan emoties, die uiteindelijk iedereen bij zichzelf zou kunnen herkennen.

Schuiven naar boven