Een kleurrijk portret ter nagedachtenis van een kleurrijk persoon: Rien de Otter

Omdat vanwege de corona een fysieke onthulling niet mogelijk is, doen we de officiële onthulling van het kunstwerk ter nagedachtenis van Rien de Otter op deze manier, door het plaatsen en delen van deze foto. Op de foto staan ook Cora de Otter, de weduwe namens de familie, en Petra van de Berg van de Aktiegroep Oude Westen namens de bewoners.

Rien de Otter was jarenlang de spil in het Oude Westen. Vrijwilliger onder andere bij de Aktiegroep,de speeltuin, de winkeliersvereniging, was jarenlang de sinterklaas, de kerstman en de paashaas. Bijna heel het Oude Westen heeft wel eens op zijn knie gezeten. De laatste jaren was hij werkzaam bij de Leeuwenhoek als vrijwilligers coördinator en activiteiten begeleider. Rien was de grote verbinder, maakte het Oude Westen mooier dan het eerst was. Een man van geen woorden maar daden.

Geheel onverwachts stierf Rien op 24 oktober 2017. Hartstilstand. We konden het maar moeilijk bevatten. Onze Rini is niet meer.

Precies een jaar later ontstond een plan om Rien de Otter te gedenken middels een kunstwerk. Sponsoren stelden als voorwaarde dat bewoners van het Oude Westen zelf ook geld moesten inzamelen. Dat werd een groot succes, mede dankzij vrijwilligers van de Aktiegroep.
Woonstad Rotterdam, Winkeliersvereniging West-Kruiskade en Gebiedscommissie Centrum zegden hun gulle bijdrage toe en nu is het moment eindelijk daar.

Door het plaatsen van deze ontroerende foto is de onthulling van het kunstwerk voor iedereen een feit.

Voor Rien de Otter. Opdat we hem niet vergeten.

Het ontwerp is van kunstenares Margriet Killian.
Met dank aan Galerie Herenplaats.

Uitvoerder: Marijn Gronert van Painture collective.

Schuiven naar boven